LOGOPEDIE
ACHTERHOEK

Blog

Update 3 mei

Geplaatst op woensdag, 13 mei 2020.

Vanaf 16 maart hebben wij alleen gewerkt met telelogopedie/ beeldbellen en waar mogelijk zullen wij dit ook blijven doen.

Vanaf 11 mei zullen beide praktijklocaties weer beperkt open zijn. Wij nemen hier het hygiëneprotocol in acht.

De intake zal altijd plaatsvinden via de telefoon of via beeldbellen. Wanneer behandeling online moeilijk of onmogelijk is, kan de behandeling weer in de praktijk of, bij uitzondering, bij u aan huis plaatsvinden.

In de praktijk kunnen wij gebruik maken van plexiglas schermen en/of een gezichtsmasker en handschoenen.

Wij vragen u op de afgesproken tijd te komen en niet te lang in de wachtruimte door te brengen. Wanneer u als ouder met uw kind komt vragen wij u de andere kinderen thuis te laten.

Tenslotte vragen wij u niet te komen wanneer u klachten hebt van hoesten, verkoudheid of koorts. Ook wij zullen bij deze klachten de afspraak verzetten.

De beste wensen voor 2019!

Geplaatst op zaterdag, 12 januari 2019.

Allereerst wensen wij jullie een goed en gezond 2019!

 

Wij, Paul en Brigitte, deden een aantal leuke cursussen in 2018. Hierbij een kort overzicht.

 

Paul volgde de cursussen Communicatieve Taaltherapie en Logopedie en Geheugen

Deze laatste cursus richt zich op het functioneren van het geheugen bij dementie, auditieve vaardigheden, taal en executieve functies. Ook in 2019 volgen hiervan nog een aantal cursusdagen in Utrecht.

 

Paul was in 2018 weer zeer actief voor ParkinsonNet. Hij was bij de coördinatorendag, het congres in Den Bosch en had diverse malen overleg i.v.m. “Parkinson in Beeld”.

 

Brigitte volgde net zoals Paul de cursus Communicatieve Taaltherapie en deed daarnaast nog de vervolgcursus bij KWeC, Verdiepingscursus Lezen. Deze cursus richt zich op het adequaat en effectief begeleiden van kinderen met leesproblemen.

 

Leuke cursussen waar we veel van geleerd hebben en waar we goed mee aan de slag kunnen in de dagelijkse praktijk.

 

We houden jullie op de hoogte over wat we in 2019 verder nog gaan doen.

 

Groeten van Paul en Brigitte

 

 

Communicatieve Taaltherapie

Geplaatst op zondag, 24 september 2017.

Paul en Brigitte hebben zich beide opgegeven voor de cursus 'Communicatieve Taaltherapie voor kinderen met een taalniveau van 2 tot 6 jaar' (CT-II) te Eindhoven. Aanstaande dinsdag (26 sept. 2017) is de eerste cursusdag. Daarna volgen nog 3 dagen: 12 okt., 21 nov. en 15 december.

Informatiemarkt ParkinsonNet Doetinchem

Geplaatst op vrijdag, 22 september 2017.

Het ParkinsonNet Doetinchem en omstreken nodigt u van harte uit voor 7 oktober a.s. Van 13.30 tot 16.30 uur zijn de bij ParkinsonNet aangesloten zorgverleners van de diverse disciplines (bijv: ergotherapeuten, fysiotherapeuten, neurologen, logopedisten, verpleegkundigen en diëtisten) aanwezig in 't Brewinc te Doetinchem om u te informeren over de behandelmogelijkheden. We laten u graag zien wat wij als individuele zorgverleners, maar zeker ook als netwerk, kunnen bieden.

De infomarkt is interessant voor iedereen die met de ziekte van Parkinson te maken heeft: patiënten, mantelzorgers en andere geïnteresseerden.

Locatie: 't Brewinc, IJsselkade 13 te Doetinchem

Datum: 7 oktober 2017 van 13.30 tot 16.30 uur

Even voorstellen

Geplaatst op maandag, 19 juni 2017.

Mijn naam is Brigitte Sanders.

 

Brigitte-SandersIk ben geboren in Haaksbergen en heb mijn hele jeugd in Enschede gewoond, een echte Tukker dus.

Ik ben getrouwd, heb 2 kinderen en woon sinds 1991 in Didam de geboorteplaats van mijn man. Ik vind het wonen in de Liemers heerlijk, vooral omdat ik een vervent fietser ben. Graag maak ik een rondje op mijn racefiets door de Liemers maar ook de Achterhoek pak ik regelmatig mee. De afgelopen jaren heb ik mij ingezet voor het KWF. Hiervoor beklim ik de Alpe d’Huez, zamel ik geld in en doe ik vrijwilligerswerk.

 

Paul en Philippine ken ik als collega’s. We zitten in dezelfde kwaliteitskring en met Paul heb ik jaren samengewerkt binnen het speciaal onderwijs in Doetinchem.

 

In 1989 ben ik afgestudeerd aan de opleiding logopedie in Hengelo (Ov). Na mijn opleiding heb ik 2 jaar gewerkt op een kinderdagverblijf voor kinderen met spraak- /taalproblemen en op een revalidatieafdeling van een ziekenhuis in Duitsland. Vanaf april 1991 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk in Didam. Naast de praktijk heb ik 10 jaar lang met Paul Waanders binnen het speciaal onderwijs samengewerkt. Vanaf 2001 heb ik mijn aandacht volledig gericht op mijn eigen praktijk. Binnen de praktijk behandel ik kinderen met spraak- en taalproblemen, met problemen op het gebied van afwijkende mondgewoonten (OMFT) en sinds kort ben ik spellingspecialist. Het onderdeel leesproblemen staat op de agenda voor volgend jaar maar ook op dit gebied heb ik al wel veel ervaring. Daarnaast behandel ik volwassenen en kinderen met stemklachten en ben ik in het bezit van een aantekening manuele facilitatie van de larynx.  

Verder begeleid ik veel kinderen met tweetaligheids problemen.

Ik volg regelmatig cursussen op bovenstaande vakgebieden en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister. Ondanks mijn drukke werkzaamheden in Didam, kijk ik er naar uit weer met Paul Waanders samen te werken en de uren van Vorden in te vullen.

Na de zomervakantie neem ik de werkzaamheden van Philippine over. Gelukkig blijft zij nog een tijdje op de achtergrond meekijken en kunnen we haar altijd om advies vragen.

 

Tot gauw in Vorden!

Coördinatorendag van Parkinsonnet

Geplaatst op zaterdag, 03 juni 2017.

Op vrijdag 12 mei was Paul Waanders op de coördinatorendag van Parkinsonnet. Paul is coördinator voor de regio Doetinchem.

De dag bestond uit verschillende onderdelen. Er was een overleg met professor Bas Bloem. Daarnaast was er ook een „train de trainer“: De coördinatoren leren nieuwe vaardigheden die zij kunnen inzetten tijdens de bijeenkomsten  van de Parkinsontherapeuten tijdens de jaarlijkse bijeenkomsten.

Artikel 29-03-2017 Doetinchem"s Vizier en Contact Zelhem

Geplaatst op donderdag, 30 maart 2017.

Artikel 29-03-2017 Doetinchem

Op 29-03-2017 stond in het Doetinchem's Vizier en Contact Zelhem een artikel van Paul Waanders waarin hij met passie over zijn vak vertelt en aangeeft wat hij samen met zijn collega Philippine Huiskamp voor u kan betekenen.

Leesproblemen! En dan?

Geplaatst op zondag, 12 februari 2017.

Leesproblemen! En dan?

Op 19 januari sloten wij met goed gevolg de cursus "Leesproblemen! En dan?" , een verdiepingscursus lezen, af. Natuurlijk deden wij al veel op dit gebied maar het was heel zinvol om nieuwe materialen en methoden te zien maar ook de laatste informatie over onderzoek op dit gebied te krijgen.

 


logo   Logopedie-Achterhoek

Logo Logopedie-Achterhoek